خرید گل و گیاه آپارتمانی
خرید انواع فرش

معرفی بهترین نخ در فرش ماشینی

معرفی بهترین نخ در فرش ماشینی در شانه های مختلف

تولید فرش ماشینی دارای سابقه ی طولانی در صنعت تولید فرش می باشد به صورتی که می توان دید کلی از روند جایگزینی قالی ها دست پیدا کرد . قالی ماشینی در سال های ابتدایی از جنس پشم بافته می شدند و بعد ها نخ های از جنس اکرلیک و پلی استر جایگزین نخ های پشمی شدند .به دلیل عدم برگشت پذیری و ثبات نوری پایین در پلی پروپیلن ، بعد از مدتی قالی های از جنس پلی پرو پلین نیز بافت و وارد بازار شد ولی مورد استقبال قرار نگرفت به این دلیل که قالی های که از جنس اکریلیک بودند دارای ویژگی برگشت نور و حرارت بودند که باعث شد استقبال زیادی از سوی مردم در سال های اخیر داشته باشد از دیگر ویژگی های آن می توان به مقاومت بالای آن در برابر اشعه و uv پذیری نسبتا خوب اشاره کرد .


علی رغم ویژگی های اکریلیک ، این نوع دارای معضلاتی نیز می باشند هم چون فقدان قابلیت تخریب در محیط زیست و پرز دهی . البته اخیرا محیط زیست  محدودیت های را برای استفاده از الیاف اکریلیک در گشور های پیشرفته آمریکا و اروپا ایجاد کرده است و مواردی را جایگزین آن کرده اند از قبیل پلی استر ، نایلون 66 و پلی پروپلین . به دلیل وابستگی کشور برای تهیه مواد اولیه فرش های ماشینی مانند الیاف اکریلیک و اکریلونیتریل و همچنین افزایش قیمت این مواد در سال های اخیر و عدم صادرات قالی ماشینی به کشور های دیگر بویژه کشور های پیشرفته آمریکا و اروپا . متخصصان فرش مطالعاتی را پیرامون مواد اولیه و انواع نخ ها انجام داده اند . و در میان تمام نخ ها الیاف پلی استر فلامنت به دلیل داشتن ویژگی های از قبیل عدم حساسیت زایی ، شستشوی آسان ، ثبات بالای نور و ثبات بالای سایشی مورد توجه قرا گرفته است.  بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفت این نوع از الیاف قابلیت کاربردی به عنوان نخ پود ، نخ خاب و نخ چله را دارد و استقبال زیادی از آن در سال های اخیر به عمل آمد .

 

خواص و ویژگی های نخ و مواد اولیه در فرش ماشینی

از انواع نخ ها می توان به نخ پلی استر ، اکریلیک و پلی پروپیلن اشاره نمود که به صورت وسیعی در برای تولید قالی ماشینی استفاده می شود . در ادامه به جزئیات هر کدام می پردازیم .

 

اطلاعات کامل پلی استر

این نوع از الیاف توسط آقای کارترز تولید شد . از ویژگی های آن می توان به مقاومت در برابر رطوبت و حرارت آن اشاره کرد . بعد از آن مطالعات و تحقیقاتی در زمینه ی بهبود الیاف پلی استر انجام گرفت و دارای نتیجه ی بسزایی در بهبود الیاف پلی استر بود .

 

ساختار پلی استر و نحوه سنتز پلی استر

پلی استر از نوعی ماده پلیمري تشكیل شده است که از واحد هاي مونومري که  تحت عنوان اتیلن ترفتالات است و برای تولید آن از اتیلن گلایكول و اسید ترفتالیك استفاده می شود .  ماده پلیمري بدست آمده به صورت گرانول و یا چیپس برای تولید فیلامنت پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد .

 

خواص و ویژگی های پلی استر

از جمله ویژگی هاي بارز  پلی استر می توان به مواردی از قبیل ثبات سایشی بالا ، فاقد  ضرر  بر سلامت ، عدم پرزدهی ، پایداري بالا تحت شرایط اسیدي ، عدم حساسیت زایی ، مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی ، براقیت یا Luster ، ثبات بالاي گرمایی و حرارتی ، ثبات شستشویی بالا ، نرمی و لطافت ، ثبات نوري بالا ، عدم رشد قارچ و باکتري می توان اشاره نمود . با توجه به روند رو به صعود پلی استر و حجم بالاي تولید آن در 90 سال اخیر می توان به اهمیت بالاي آن در دنیا و مصارفی که در صنایع نساجی همچون منسوجات نساجی ، پوشاک ، فرش ماشینی و غیره پی برد . از جمله مزیت مهم این نوع از نخ می توان به داخلی بودن مواد اولیه آن اشاره نمود و دیگر نیازی نیست که برای تولید این نخ مواد اولیه اش را وارد نمود .

 

مصارف مختلف پلی استر

امروزه از این نخ در مصارف مختلف همچون منسوجات خانگی مانند پرده ، روتختی ، پوشاک بزرگسال و کودک ، فرش ماشینی ، منسوجات بی بافت و کفپوش استفاده می شود .

 

پروسه تولید نخ اکریلیک در فرش ماشینی

برای تولید نخ اکریلیک ابتدا به وسیله دستگاه های رنگرزی الیاف اکریلیک را باز کرده ، می شویند و مطابق نمونه دلخواه آن را رنگ می کنند . اصطلاح کیک به پارتی های رنگ شده که دمای بسیار بالا و رطوبت دارند گفته می شود و زمانی که رطوبت آن ها به شرایط مناسب رسید به مرحله ی تولید در قسمت ریسندگی داده می شوند . اگر نخ اکریلیک از نوع الیاف باشد نه نوار حتما باید بعد از ورود به ریسندگی به کاردینگ برده شود . در این مرحله اهدافی که بیان می شود دنبال می گردد . الیاف را با هم بیشتر مخلوط می کنند ، الیاف را موازی و مستقیم می کنند و از آن فتیله تهیه می کنند ، این فتیله های که بدست آمده است از کاردینگ وارد پاساژ می شود . در این مرحله وابسته به ظرافت نخ که 6 الی 10 فتیله است تبدیل به یک فتیله می کنند . فتیله های که در این مرحله بدست آمده تحویل واحد فینیشر داده می شود . رینگ مهمترین دستگاه در ریسندگی می باشد . در قسمت فینیشر کشش نهایی همرا تابیدن نخ ها انجام می شود و بسته به نمره نخ مورد نظر و چندلایه بودن آن تنظیمات کشش روی دستگاه ها انجام می شود تا در پایان نخ یک لایه بدست بیاید . مرحله ی بعدی مر بوط به دولاکنی می باشد که به وسیله ماشین دولاکنی یا S.S.M  انجام می شود به این گونه که 2 یا 3 نخی که از ماشین رینگ تولید شده است را با هم یکی می کند .

 

 مرحله پایانی تولید نخ آکریلیک

بعد از مرحله دولاکنی به صورت بوبین در می آید و به ماشین دولاتاب می دهند . کار این ماشین تا حد زیادی به ماشین رینگ شباهت دارد . تنها تفاوتی که می کند این است که در دولاتاب به جای غلطک کشش از غلطک تولید در آن استفاده می شود . در این قسمت با تابیدن نخ ها باعث استحکام در آن ها می شود . نخی که از دستگاه دولاتاب بدست می آید قابل مصرف در بافندگی می باشد . در این مرحله نخ هیت ست می شود تا حالت پف داشته باشد و همچنین باعث توپر شدن و شفافیت قالی ماشینی بعد از بافت می شود . در این دستگاه نخ از محفظه ای عبور می کند که از آن بخار متصاعد می شود و تمامی تنظیمات مربوط به شفافیت و رنگ به وسیله ی بخار روی نخ تثبیت می شود و آخرین مرحله در هیت ست بوبین ها هستند ،  بوبین ها همان نخ های می باشند که به صورت مستقیم وارد دستگاه بافندگی خواهند شد .

بیشتر بخوانید : تمامی اطلاعات برای فرش هیت ست که باید بدانید

 

نخ های که در فرش ماشینی اکریلیکی مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
- نخ پود که جنس آن صد در صد کنف یا جوت است .
- نخ تار یا بوم قالی ماشینی که  جنس آن  100 درصد پنبه است .
- نخ ریشه که جنس آن صد در صد پنبه است .
- نخ پود که جنس آن صد در صد اکریلیک است .
- نخ ریشه فرش که جنس آن اکریلیک به همراه نخ دوخت نایلنی می باشد .

توسط : اشنابنظرم نخ اکریلیک بهتره.از راهنمائیتون مچکرم
نظرات کاربران
خرید اینترنتی امن
برگشت به بالا