امروزه در صنعت فرشبافی الیاف اکریلیک جایگزینی مناسب برای پشم طبیعی می باشد که در تریکو بافی ، منسوجات پتو ، لباس و موکت مورد استفاده قرار می گیرد . از ویژگی های این الیاف نرم و دارای وزن کم بودن است و هم چنین این الیاف شباهتی زیاد به پشم داشته که اغلب در تولید پوشاک و بافت فرش ماشینی مورد استفاده قرار می گیرد . در ادامه این سری مطلب می خواهیم به بافت فرش ماشینی آکریلیک و مراحل تولید آن بپردازیم تا شما بتوانید با آنها آشنا شوید و مطالب مفید را بهره ببرید .
در این قسمت ، نخست نوار های اکریلیک را به وسیله دستگاه های رنگرزی باز شده ، شسته و با توجه به نمونه دلخواه رنگ می شود . در اصطلاح به الیاف های رنگ شده که رطوبت و دمای بالایی دارد را کیک می نامند که بعد از رسیدن به شرایط مناسب رطوبت ، آن را به مراحل اصلی تولید در بخش ریسندگی تحیل می دهند . در صورتی که نخ آکریلیک به شکل الیاف باشد پس از وارد شدن فرش ماشینی به مرحله ریسندگی به کاردینگ وارد می شود .
در این قسمت با توجه به ظرافت نخ نهایی 6 تا 10 فتیله را به یک فتیله تبدیل می کنند . فتیله های موجود به واحد فینیشر تحویل داده می شود و در این بخش با کشش فتیله ها ، رشته هایی بسیار نازک که آن نیم چه نخ می گویند ، تولید می شود .
یکی از دستگاه های مهم در ریسندگی ، رینگ است . در این قسمت کشش نهایی را همراه با تابیدن نخ انجام می شود . در نهایت با توجه به چندلا بودن و نمره نخ مورد نظر ، تانظیمات مناسب کشش روی دستگاه انجام می شود تا در آخر نخ یک لا تهیه شود .
آخرین مرحله تولید فرش ماشینی آکریلیک ، ماشین دولا کنی را ( S.S.M ) است که دو یا سه نخ که از ماشین رینگ تولید شده را با هم یکی می کند . با توجه به اینکه بخواهیم نخ محصول 2 یا 3 یا 4 لا باشد باید بین 2 تا 4 بوبین دستگاه دولاکنی را به ماشین دولا تاب تحویل دهیم که با هم یکی شده و نخ نهایی بدون تاب تولید می شود .
+ بیشتر بخوانید : اطلاعات برای فرش هیت ست
در نهایت نخ به صورت بوبین به ماشین دولا تاب تحیل داده می شود . کار این ماشین بسیار شبیه به ماشین ریسندگی رینگ است که تنها یک تفاوت بین آن دو است ، اینکه در ماشین دولا تاب در عوض غلطک های کشش از یک جفت غلطک تولید استفاده می گردد . در این قسمت ، با تابیدن نخ ها استحکام نهایی را به نخها می دهیم . نخ بدست آمده آماده مصرف در بافندگی می باشد . اما اغلب در این مرحله نخ را هیت ست می کنند تا حالت پف مانند به نخ بدهند و باعث شفافیت و توپر شدن فرش ماشینی بعد از بافت شوند . در دستگاه هیت ست ، نخ را از قسمتی که بخار از آن متصاعد می شود عبور می دهند تمامی تنظیمات رنگ و شفافیت به وسیله بخار ، روی نخ تثبیت می شود و در نهایت نخ مصرفی در مرحله بافندگی تولید می شوند .