خرید گل و گیاه آپارتمانی
خرید انواع فرش

انواع نخ فرش ماشینی

فرش ماشینی آکریلیک و مقایسه با سایر فرشها

برای بافتن و تولید یک فرش ماشینی از در کل از سه نوع نخ استفاده می شود که در این مقاله به بررسی هر یک و ویژگی های ان ها خواهیم پرداخت . هر قالی ماشینی از سه نوع نخ پرز ( خاب ) ، نخ تار و نخ پود تشکیل می شود . حال می خواهیم با دقت بیشتری به توضیح فرش ماشینی آکریلیک و مقایسه با سایر فرشها بپردازیم . امید است شما عزیزان استفاده لازم را ا مطالب ذیل ببرید .

 

1- نخ پرز فرش با کیفیت

نخ پرز که اغلب آن را با نام نخ خاب می شناسند برای بافت گره های رنگ استفاده می شود به این صورت که به دور نخ پود به شکل گره یا به اصطلاح یو شکل قرار می گیرد و انواع مختلفی دارد که عبارتن هستند از :
1-1-نخ آکریلیک دولا 5/10 درصد اکریلیک خالص
2-1- ترکیب نخ اکریلک و پلی پروپیلن ( به صوورت مخلوطی از هر دو الیاف ریسیده می شود. )
3-1- صد در صد پلی پروپیلن یا بی سی اف
4-1- پلی استر یا ابریشم مصنوعی

 

2- نخ تار فرش

این نخ را به شکل مخلوطی از پنبه و پلی استر ریسیده می شود ، کیفیت الیاف مصرف شده و نوع ریسیدن آن تاثیری مهم در دوام و زیبایی فرش ماشینی دارد . اغلب این نوع نخ ها در فرش آکریلیک استفاده می شود اما در قالی های پلی پروپیلن و بی سی اف ، جنس نخ تار و نخ پرز یکی می باشد یعنی همان نخ بی سی اف که دلیل استفاده از آن ارزان بودن آن است .

 

3- نخ پود

جنس این نوع نخ در فرشهای پشمی و اکریلیکی 100 در صد پنبه است .
در پایان این مبحث باید بیان داشت که مهم ترین عامل تعیین کننده کیفیت و عمر فرش نخ پرز است که از جنس اکریلیک یا پلی پروپیلن ( BCF ) ، ترکیبی از این دو و یا پلی استر می باشد .

4- مقایسه فرش اکریلیک با دیگر فرش های ماشینی


در این مبحث می خواهیم به بررسی تفاوت فرش ماشینی 100 % اکریلیک با دیگر فرشهای درصد دار ( مخلوطی از اکریلیک و بی سی اف ) یا قالی کامل بی سی اف و یا پلی استر خواهیم پرداخت . فرشهای اکریلیک از لحاظ ماندگاری و طول عمر و دوام ، نسبت به سایر فرشهای درصد دار دارای طول عمر و ماندگاری بیشتری است . این قالی ها برای مدتی طولانی گاها تا 300 سال نیز قابل نگهداری و استفاده هستند اما فرشهای بی سی اف یا پلی استر عمری کوتاه داشته وپس از گذشت مدتی نرمی و لطافت خود را از دست می دهند .

 

4-1- آب رفتن و شستشو فرش آکریلیک


از دید آب رفتگی یا اصطلاحا کوتاه شدن ، با گذشت زمان و بر اثر پاخوردگی تغییری که در فرش اکریلیک ایجاد می شود بسیار کم و ناچیز بوده است ولی در دیگر فرشها این مورد به شکلی ملموس قابل مشاهده بوده و به مرور زمان شاهد کج یا کوتاه شدن قد و پهنای قالی خواهیم بود . از دیگر موارد قابل مقایسه شستشو و در معرض نور قرار گرفتن است که در فرش ماشینی اکریلیک تغییری ایجاد نمی شود ولی در فرشهای ماشینی درصد دار بعد از گذشت مدتی از زیبایی و نمود وجلوه آن کاسته می شود .

 

4-2- مقاومت فرش آکریلیک در برابر نور و گرما


فرش ماشینی اکریلیک در مقابل گرمای مستقیم مقاومتی بالا دارد . یکی از ویژگی های فوق العاده این قالی ها که آن را از سایر قالی های ماشینی متمایز می کند تست گرمای آن است به گونه ای که شما می توانید اتوی داغ را بر روی سطح فرش قرار دهید و بدون هیچ گونه تغییر و جای سوختگی آن را بردارید ولی در سایر فرشها با الیاف بی سی اف یا پلی استر فرشها با قرار گرفتن در معرض گرما و حرارت دچار سوختگی شده و جای آن در سطح قالی خودنمایی می کند .

 

4-3- سایش و دوام فرش ماشینی آکریلیک


از لحاظ سایش نیز قالی های اکریلیک نسبت به بی سی اف و پلی استر برتری داشته و دچار پاخوردگی یا پوسیدگی نمی شوند . فرش اکریلیک در قیاس با قالی های درصد دار از لحاظ زیبایی و جلوه و نمود نیز برتری دارند . اما در این بین از معایب این قالی می توان فقط به یک گزینه اشاره نمود که ، فرش تمام اکرولیک در بازه های زمانی کوتاه مدت جذب طبیعت نمی شوند اما در مقابل بی سی اف یا پلی استر به مرور و با گذشت زمان پودر می شود و در فضا پراکنده و در نهایت جذب طبیعت می شود .
با توجه به اطلاعات موجود در مجله fiber year ، الیاف اکریلیک تولید شده در سال 2013 میلادی دارای رشد 9.1 درصد نسبت به سال قبلش بوده است . شرکت دالون در کشور آلمان در حال حاضر سالانه 170 تن از این الیاف را تولید می کند که البته از نوع ظریف تر آن برای تولید پوشاک بچگانه و لباس های عروسک مورد استفاده قرار می گیرد . امروزه در فضای مجازی شایعه ای تحت عنوان سمی بودن الیاف اکرولیک پخش شده است که صحت ندارد . حال خودتان قضاوت کنید که ایا در اروپا افراد ذیربط اجازه می دهند که لباس های کودک و عروسک هایشان که ممکن است در حین بازی آن را در دهان خود کنند از الیاف سمی تولید شود ؟ این نکته لازم به ذکر است که فرش ماشینی اکریلیک به علت پرزدهی در هفته های اول پس از خرید ، ممکن است باعث تشدید حساسیت بعضی افراد شود .

 

5- ویژگی و کاربرد فرش های پلی استر و بی سی اف


در این قسمت می خواهیم چند مورد از ویژگی ها و مزایای الیاف پروپیلن و پلی استر را بیان کنیم . از جمله این ویژگی ها رنگ پذیری بالای آن است به همین علت هزینه رنگ آمیزی این نخ ها نسبت به سایر الیاف ها کمتر است و هم چنین دارای تنوع رنگ بالاتری است . قیمت آن نیز نسبت به الیاف های اکریلیک و پشم ارزان تر می باشد .
ز دیگر ویژگی های خوب این الیاف می توان به عدم جذی رطوبت در آن اشاره کرد به همین خاطر استفاده از آن برای محیط های پر رطوبت مناسب می باشد . این نوع فرش ماشینی در صورتی که شسته شود در زمانی کوتاه خشک خواهد شد . پیوستگی این الیاف باعث شده این نوع قالی مانند پشم و یا اکریلیک پرزدهی نداشته باشد و این خود مزیتی محسوب می شود .
از معایب این نوع قالی ها می توان به جذب آلودگی بالای آن ها اشاره داشت . آلودگی های مختلف که پایه روغنی دارند بعد از جذب به الیاف این فرش سختی و دشواری را در شستشو برای شما ایجاد می کنند اما آلودگی هایی که در آب به آسانی حل می شوند خیلی راحت از سطح قالی پاک می شوند .

نظرات کاربران
خرید اینترنتی امن
برگشت به بالا